Licensed NLP Képzési Rendszer

Tudnivalók és Jelentkezés

Képzési szintek

Az első szint a Licensed NLP Practitioner Képzés, amely főleg a viselkedés változtatásban segít, és abban, hogy sokkal könnyebben meg tudjuk fogalmazni problémáinkat, igényeinket, céljainkat. Ezen a képzésen elérhető, hogy bárkiről bármilyen érzelmet hamar leolvassunk, és így tisztában legyünk a környezetünkben élők állapotaival, és várható reakcióival is. Ezek mellett megtanuljuk a negatív helyzetek és berögződött szokásaink tartós átformálását. Kialakíthatjuk annak alapjait, hogyan élhetünk olyan életet, amilyet szeretnénk.

A haladó szint a Licensed NLP Master Practitioner Képzés, ezen az NLP mesteri kommunikációs és kapcsolat kezelési technikáit mutatjuk be. Fontos számunkra, hogy résztvevőink önálló eszközként tudják használni az NLP-t tőlünk függetlenül is, így rengeteg önálló alkalmazási gyakorlatot építettünk ebbe a tanfolyamba. Ezen a programon mindenki szembesülhet valódi önmagával, mély céljaival és hiedelem rendszerével, melyet biztonságos keretek között átalakíthat, komfortosabbá tehet. Megtanítjuk a mesteri kérdezés technikákat, kifogáskezelést és az érdekeink hatékony képviselését. E képzés által olyannak érezzük magunkat, amilyenek szeretnénk lenni.

Azoknak a trénereknek, akik kifejezetten az NLP eszköztárát szeretnék tréningjeik során felhasználni, kidolgoztunk egy Licensed NLP Szemléletű Tréner Képzést. Ennek során általános tréneri kompetenciákat is tanítunk, mint például a mozgás, a hang, a tér, az idő, a csoportszerepek, a tréningeszközök és segédletek, stb. kezelése. Ennél jóval nagyobb hangsúlyt kap a tréner saját NLP megoldásainak működtetése mind a saját érzelmi állapotainak gyors változtatási képessége tekintetében, mind pedig egy adott tréningcsoportban jelentkező helyzetek reagálási készségeit illetően. Ez a képzés megmutatja, hogyan legyünk a legjobb példaképek azokon a területeken, amelyekben sikeresen működünk.   

A program menete

Minden modul első részében az elméleti részeket fogjuk megtárgyalni. Ennek során lehetőség lesz arra is, hogy a résztvevők feltegyék nekünk konkrét, saját kérdéseiket. Az elméleti képzés egy része webinaron történik.

Az elméleti kérdések megvitatása után a technikákat gyakorolni fogjuk, ennek eredményeit közösen feldolgozzuk. Így az egész módszertan készségszinten beépül a résztvevők eszköztárába. Alkalmazása hamar automatikussá válik az idegrendszerünkben, és pontosan tudni fogjuk, hogy kinél, milyen céllal, hogyan, mit, hol és mikor tegyünk, amikor úgy érezzük, hogy az NLP segítene egy adott helyzetben. A gyakorlati képzés nagy része élményalapú, outdoor és indoor keretek között történik, ez azt jelenti, hogy külső és belső helyszíneken is alkalmazzuk a frissen megszerzett NLP tudást.

NLP az egyéni és szervezetfejlesztésben

Be fogjuk mutatni az NLP szakmai finomságait az egyének és szervezetek fejlesztésében. Ezekre egy-egy esettanulmány bemutatásával példát hozunk. Teret biztosítunk arra is, hogy a résztvevők elővegyék ezeket, és az NLP technikák segítségével megoldják az őket érintő, ilyen jellegű aktuális kihívásokat.

Az NLP szerepe a fejlesztés eszközeiben 

Tisztázzuk azt is, hogy a fejlesztés különböző eszközei – a tréning, a coaching, a tanácsadás, a műhelymunka, a facilitálás, a mediálás, a szupervízió, stb. – hogyan tudnak még gördülékenyebbé válni az NLP alkalmazásával.

NLP együttes alkalmazása más önfejlesztő módszerekkel

Tapasztalataink szerint az NLP módszer nagyon jól összeilleszthető más önfejlesztő és segítő módszerekkel. Mi ismerjük és alkalmazzuk a következőket az NLP mellett: Agykontroll, Biologika, Recall Healing, Tranzakció Analízis, Gordon-módszer, Pszichodráma, Kineziológia, Családállítás, Gestalt, Kronobiológia, EFT, FLOW, Jobb agyféltekés rajzolás és nyelvtanulás, Villámolvasás, stb. A képzések során röviden és általánosan van lehetőség arra, hogy a különböző módszerek rendszerben való alkalmazásáról szóljunk. 

Engedélyek és kreditpontok

A Neuro-Lingvisztikus Programozás Alap és Mester fokú képzés a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett D típusú képzési programként is elérhető. Mindkét képzést a SOTE a képzési rendszerébe szintén befogadta, így a tanfolyamok elvégzéséért az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók kreditpontokat kaphatnak

Jogosultságok

A képzések sikeres elvégzéséért a Society-of-NLP®-től kapott jogosultságot hivatalosan reklámozni is lehet. A résztvevő kiteheti a névjegykártyájára és a honlapjára a Society-of-NLP® hivatalos Licensed NLP logóját, és az okleveléről készült fényképet. NLP oktatási tevékenységet kizárólag Licensed NLP Trénerek hirdethetnek. Ezt a jogot egyedül Dr. Richard Bandler általános tréneri kompetenciákat fejlesztő kurzusán lehet megszerezni.

Jelentkezési feltételek

A jelentkezés végzettségi követelménye az Alap és Haladó képzések tekintetében általános iskolai alatt van, azaz 15 éves kortól részt lehet venni a képzéseinken. A Trénerképzésünkre középiskolai végzettséggel lehet csatlakozni. A képzési modulok sorrendben egymásra épülnek, és kizárólag egymás után lehet elvégezni őket

A résztvevőkkel az első képzés megkezdése előtt egy rövid, kötetlen, felmérő jellegű Bemutatkozó beszélgetést tartunk. Ennek célja, hogy bemutassuk a képzés célját, és a résztvevő jelenlegi állapotát, helyzetét és céljait ehhez illesszük.

Szeretettel várjuk! A képzésekre jelentkezni a +36 30 210 4752 mobil számon, vagy az nlpintezet@nlpintezet.hu e-mail címen lehet.

 

Egyeztessünk időpontot személyes beszélgetésre

Egyeztessünk időpontot

személyes beszélgetésre

kattintson ide
Gyakori Kérdések

Milyen területről szoktak jelentkezni NLP tanfolyamra?

Válasz megtekintése itt
Ügyfeleink véleménye

"Régóta keresek egy módszert melynek segítségével j..."

vélemény megtekintése itt
NLP Szótár

Motivation Direction

Jelentés megtekintése

Tréning időpontok